tiistai 9. helmikuuta 2016

Proteiinipitoinen smoothie-välipalakakku ♥



Viikonloppuna päätin taas rentoutua keittiössä hääräillen ja uutta reseptiä kehitellen! Lopputuloksena sain aikaan proteiinipitoisen smoothie-välipalakakun! :D (Tai miksi tätä sitten ikinä kutsuisikaan..:D)

Perinteisen täytekakun ystävä en ole varsinaisesti ollut koskaan, mutta erilaiset juustokakut ja nykyään erityisesti raakakakut ovat suurta herkkuani! ♥ Voisin leipoa niitä vaikka joka päivä, mutta koska raakakakut sisältävät muiden raakaherkkujen tavoin kuitenkin aika reilusti energiaa, ei tämmöisiä viitsi kauhean usein itselleen tehdä, varsinkaan jos ei ole vieraita tulossa.. :D Pitäisi varmaan alkaa kutsua useammin vieraita kylään, niin saisi sitten hyvällä omallatunnolla pistää kakkuja tulille. ;)


Toissapäivävä testaamani resepti ei ole varsinaisesti raakakakku, mutta tehty vähän samaan tyyliin. :) Juuri edellämainitusta syystä tavoitteenani oli kokeilla valmistaa hiukan kevyempi versio kakusta, joka sopisi esimerkiksi ravitsevaksi välipalaksi! Etsinkin aluksi inspiraatiota somesta katsellen ohjeita välipalakakuille, smoothiekakuille ja aamiaiskakuille. En kuitenkaan löytänyt mielikuvaani vastaavaa reseptiä, joten päätin improvisoida tapani mukaan. :D

Useissa välipala- ja smoothiekakuissa oli juustokakkujen tapaan voi-keksipohja, mikä ei vastannut ajatustani kevyemmästä kakusta.. :D Sain näistä kuitenkin ajatuksia kakun täytteeseen. Päätinkin siis yhdistää enemmän raakakakuissa käytettäviä aineksia pohjan tekoon ja taas ideoita välipalakakkujen täytteistä pohjan päälle, ja niiden pohjalta syntyi siis tämä herkullinen resepti. ♥

Enpä tiedä, tuliko lopputuloksesta sen "kevyempi" kuin mistään muustakaan kakusta, mutta hyvää siitä ainakin tuli! ;) Lisäksi se sisältää reilusti proteiinia, hyviä rasvoja sekä raikkaita marjoja ja hedelmiä. ♥ Eli ei kai tässä ihan pieleen kuitenkaan menty..? :D


Proteiinipitoinen smoothie-välipalakakku:

Ainesosat:

Pohja:

Pähkinöitä 2dl
Kaurahiutaleita (g) 1dl
Taateleita 6kpl
Raakakaakaojauhetta 1rkl
Kananmunan valkuainen

Täyte:

Maitorahka 250g
Marjoja (itse käytin mustikoita) 2dl
Banaani 2kpl
Psyllium 2rkl
Heraproteiini (vanilja) 1dl

Koristelu:

Kookoslastuja + kookoshiutaleita
Pähkinöitä + pähkinärouhetta
Mulpereita


Valmistus:

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. 

Lisää blenderiin pohjan aineet valkuaista lukuunottamatta ja sekoita. Lisää tämän jälkeen valkuainen ja sekoita uudelleen. Kaavi seos irtopohjavuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjalle (jos taikina meinaa tarttua käsiin, kostuta käsiä välillä veden alla). Pilko toinen banaani paloiksi ja asettele palat irtopohjavuoan reunoille. Lisää "ylimääräiset" palat täytteeseen toisen banaanin kanssa.

Lisää kaikki täytteen ainekset blenderiin ja sekoita "smoothieksi". Kaada smoothie irtopohjavuokaan pohjan päälle. Laita kakku jähmettymään pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.

Kun kakku on jähmettynyt, irroita kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. (Pitäisi varmaan ostaa joku kakkutarjotin, sillä tuo sininen lautanen ei ole ehkä se kaunein tarjoiluastia.. :D) Koristele haluamallasi tavalla. Herkuttele väli- tai iltapalana. ♥



Koska kakussa ei ole käytetty liivatelehtiä tms. jähmettämiseen, älä pidä kakkua liian pitkään huoneenlämmössä. Kakku alkaa menettää muotonsa, mikä tuli huomattua tuossa kuvaillessa.. :D Jos et meinaa syödä kakkua saman päivän aikana, suosittelen leikkaamaan sen valmiiksi annospaloiksi ja pistämään pakastimeen. Seuraavana aamuna on helppo ottaa pala sulamaan jääkaappiin ja nauttia välipalaksi iltapäivällä. ♥ Toki liivatelehtiä käyttämällä saat kakusta jämäkämmän ja se pysyy muodossaan myös jääkaapissa.

Miksi kakun pitäisi aina olla jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna? ;) Sovellettuna se sopii hyvin myös terveelliseksi välipalaksi! :)

Välipaloista onkin tulossa myöhemmin oma inspiroiva postauksensa, pysykää siis kuulolla. ♥

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti